Nu ook alle middelbare scholen dicht zijn, zijn veel scholieren op zichzelf aangewezen. Veel ouders lukt het nog wel om hun kinderen in de basisschoolleeftijd te helpen met hun reken-, taal- en gymopdrachten. Het is het vaak veel lastiger om middelbare scholieren te helpen bij Culturele en Kunstzinnige Vorming, Duits of natuurkunde. 

Om deze reden heeft Sander Bos, zelf student aan de Universiteit Utrecht, de website StudentenHelpenScholieren.nl opgezet. Het idee is even simpel als doeltreffend: scholieren die thuis niet de hulp kunnen krijgen die zij nodig hebben, worden gekoppeld aan een student die deze hulp kan bieden. 

Het initiatief is een mooi voorbeeld van de bereidheid om anderen te helpen die is opgebloeid sinds onze ‘intelligente lockdown’. Al meer dan duizend studenten hebben zich aangemeld om gratis of tegen een kleine vergoeding scholieren te helpen. Daarnaast krijgen de scholieren ook beschikking over digitaal materiaal dat ter beschikking is gesteld door bijna alle VO uitgevers en het ministerie van OCW. Op deze manier zorgt SctudentenHelpenScholieren.nl ervoor dat alle scholieren gratis, of tegen een vrijwillige vergoeding, de hulp kunnen krijgen die zij nodig hebben. 

Het initiatief zelf is non-profit. Sander vindt dat alle scholieren -ook die van wie de ouders niet in staat zijn om bijles te betalen- de hulp moeten krijgen die zij nodig hebben. En juist in deze tijd moeten wij elkaar volgens hem wat extra helpen.

Ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Of ken jij een student die wel wil helpen? Stuur ze snel naar StudentenHelpenScholieren.nl.

Sander Bos is op dit moment erg druk met het onderhouden en ontwikkelen van de site. Omdat wij het een mooi non-profit initiatief vinden dat een voorbeeld is van de initiatieven die tijdens de corona-tijd zijn ontstaan, hebben wij met hem afgesproken dat wij StudentenHelpenScholieren.nl door middel van een artikel op het podium zetten.  
Bijdrager
Vind je artikelen van Redactie leuk? Volg op sociale media!
People reacted to this story.
Show comments Hide comments
Comments to: Bijles voor scholieren, door studenten
Write a response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Inloggen

Leuk dat je mee wilt doen!
Door je aan te melden kun je actief deelnemen aan de discussie over toekomstbestendig onderwijs. Volg je favoriete onderwerpen of auteurs, reageer op posts en deel je eigen inzichten in je eigen posts.
Doe mee!
Meld je aan en doe mee met onze zoektocht naar toekomstbestendig onderwijs.

Wil je ook meeschrijven?
Of wil je meedoen aan de discussie?