De Talentcirkel is een initiatief van SaKS.  t Was oorspronkelijk bedoeld als oplossing voor de gevolgen van het lerarentekort , maar ’t blijkt in de praktijk een enorme verrijking van het onderwijs in veel meer situaties.
Zelfs in coronatijd met onderwijs op afstand.

Onderwijs houdt niet op bij de muren van het klaslokaal. De uitdaging voor de docent is om de wereld in de klas te halen, maar ook om met de leerlingen de wereld in te gaan.

Platform

De Talentcirkel bestaat uit mensen rondom scholen die hun talent en expertise willen inzetten voor leerlingen. Dat kunnen ouders zijn met een passie of een boeiend beroep, maar ook buren, wijkondernemingen, organisaties, bedrijven enz.
Het SaKS bouwt daarvoor, samen met Part of Now en Mediamoose, een platform om mensen binnen en buiten de school met elkaar te verbinden voor effectief en betekenisvol onderwijs.

Verrijking

Onderwijs houdt niet op bij de muren van het klaslokaal.
De uitdaging voor de docent is om de wereld in de klas te halen, maar ook om met de leerlingen de wereld in te gaan. En dat blijkt ook te kunnen in tijden van thuisonderwijs.

Voor leerlingen is ’t onvergetelijk als iemand met twinkels in de ogen vertelt over datgene waar hij of zij goed in is, over werk, over passie, over keuzes maken, over dingen doen die zinvol en waardevol zijn.
Door deze ontmoetingen krijgen kinderen meer zicht op mogelijkheden in hun eigen regio om hun eigen talenten te ontwikkelen.

Voor het afstandsonderwijs in deze coronatijd is er een thuisversie van De Talentcirkel vol video's met activiteiten.

Corona

Voor het afstandsonderwijs in deze coronatijd heeft Mediamoose een thuisversie van De Talentcirkel gebouwd. Via korte videoclips brengen de talenten hun activiteiten bij de kinderen thuis. En een leerkracht heeft de mogelijkheid om een talent uit te nodigen voor een online-gastles in het virtuele klaslokaal.

Meedoen?

Kijk op DeTalentcirkel.nl

Samen met jou, onze leerkrachten en onze kinderen bouwen wij aan een waardevolle leertijd.

‘Samen met onze kinderen werken aan morgen’.
“It takes a village to raise a child”.

https://wimvanbokhorst.nl/
Bijdrager
Vind je artikelen van KEETmeester leuk? Volg op sociale media!
Comments to: De Talentcirkel – It takes a village

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Inloggen

Leuk dat je mee wilt doen!
Door je aan te melden kun je actief deelnemen aan de discussie over toekomstbestendig onderwijs. Volg je favoriete onderwerpen of auteurs, reageer op posts en deel je eigen inzichten in je eigen posts.
Doe mee!
Meld je aan en doe mee met onze zoektocht naar toekomstbestendig onderwijs.

Wil je ook meeschrijven?
Of wil je meedoen aan de discussie?