Sinds de sluiting van de scholen zijn er online veel verschillende bronnen te vinden met lesstof voor kinderen op de basisschool. Van rekenen en taal, tot knutselen en gym. Overal zijn wel instructies, filmpjes of online lessen voor te vinden.

Iets waar op de basisschool ook veel aandacht aan besteed wordt, is de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Zo leren kinderen bijvoorbeeld om hun eigen emoties te herkennen.

En terwijl in deze periode emoties overal om hen heen zijn, valt de aandacht voor de lessen over deze emoties soms weg. Om ouders hierbij te helpen stelt de Hogeschool Utrecht gratis werkbladen ter beschikking. De werkbladen bestaan uit verschillende werkvormen en bijbehorende emotiekaartjes en zijn speciaal ontwikkeld voor leren op afstand. Zo kunnen ouders en leraren ook de emotionele ontwikkeling van hun kinderen de aandacht geven die deze verdient.

De werkbladen zijn gratis te downloaden via de site van de Hogeschool Utrecht: Gratis werkbladen voor sociaal-emotioneel leren thuis.

Bijdrager
Vind je artikelen van Redactie leuk? Volg op sociale media!
People reacted to this story.
Show comments Hide comments
Comments to: Hulp bij emoties van je kinderen
Write a response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

Inloggen

Leuk dat je mee wilt doen!
Door je aan te melden kun je actief deelnemen aan de discussie over toekomstbestendig onderwijs. Volg je favoriete onderwerpen of auteurs, reageer op posts en deel je eigen inzichten in je eigen posts.
Doe mee!
Meld je aan en doe mee met onze zoektocht naar toekomstbestendig onderwijs.

Wil je ook meeschrijven?
Of wil je meedoen aan de discussie?