Over ons

Een podium geven aan innovatieve manieren van leren en laten leren, en ruimte creëren voor de discussie over hoe wij ons onderwijs toekomstbestendig kunnen maken. Dat zijn de doelen van Toekomstbestendigonderwijs.nl

Overal in Nederland bestonden al initiatieven om het onderwijs te veranderen en onze manieren van leren aan te laten sluiten bij wat er volgens velen in de toekomst nodig is. Maar met de ‘intelligente lock-down’ die het gevolg was van de uitbraak van het coronavirus kwam de opkomst van deze initiatieven in een stroomversnelling. Iedereen die op de een of andere manier betrokken was bij het onderwijs werd gedwongen creatieve oplossingen te vinden om het leren door te laten gaan. Er werd volop geëxperimenteerd. En zoals dat gaat bij experimenteren kwamen er mooie dingen uit, maar ging er nog veel meer mis.

Om al deze kennis en ervaring niet verloren te laten gaan, om het zichtbaar te maken zodat wij van elkaar kunnen leren, en om erop voort te kunnen bouwen is Toekomstbestendigonderwijs.nl opgericht. Het is een plek waar al deze initiatieven en de verhalen erachter gedeeld kunnen worden. Maar ook een plek waar we samen kunnen discussieren over nut en noodzaak van al deze initiatieven.

Want de coronacrisis gaat een keer over. En dan kunnen we terug gaan naar hoe het ervoor was. Maar we kunnen ook verder bouwen op wat er geleerd is. We kunnen de gedeelde kennis en ervaring gebruiken om te bouwen aan onderwijs dat bestand is tegen de problemen en uitdagingen van de toekomst. Toekomstbestendig onderwijs dus.

Over Rob Janson

Toekomstbestendigonderwijs.nl is een initiatief van Rob Janson. Rob Janson is zelfstandig interventiekundige en helpt met name binnen het onderwijs en de zorg bij veranderingstrajecten. Werkend vanuit methodieken als Appreciative Inquiry, Design Thinking, Oplossingsgericht Werken begeleidt hij organisaties of teams om de verandering te organiseren. Niet werkend vanuit een blauwdruk, of een adviesrol, maar met de kennis van het systeem.

Vanuit dat gedachtegoed is Toekomstbestendigonderwijs.nl ook opgericht. Geen kant en klare oplossing voor hoe het onderwijs er in de toekomst uit moet gaan zien, maar een gezamenlijke zoektocht naar oplossingen, experimenteren en leren van successen maar ook mislukkingen. Gebruikmakend van de kennis en ervaring van iedereen die door de ‘intelligente lockdown’ gedwongen is om anders met leren en laten leren om te gaan.

Over Part of Now

Part of Now is een stichting van en voor onderwijs- en leerprofessionals, die als doel heeft om onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden bij te staan in de vraagstukken die zij hebben over leren. En dan met name toekomstbestendig leren. 

Part of Now onderschrijft het doel van Toekomstbestendigonderwijs.nl en ondersteunt het platform dan ook. Zowel bij het opzetten als bij het delen van hun kennis en ervaring. 

Inloggen

Leuk dat je mee wilt doen!
Door je aan te melden kun je actief deelnemen aan de discussie over toekomstbestendig onderwijs. Volg je favoriete onderwerpen of auteurs, reageer op posts en deel je eigen inzichten in je eigen posts.
Doe mee!
Meld je aan en doe mee met onze zoektocht naar toekomstbestendig onderwijs.